Privacy Notice

A webhellyel és az e-mailekkel kapcsolatos adatvédelmi nyilatkozat – Trelleborg

1.         Bevezetés

A Trelleborg Wheel Systems, Svehlova 1900/3, 10600, Prague, Czech Republic, e-mail:  tws.czech@trelleborg.com (a továbbiakban „Trelleborg” vagy „mi”) begyűjtheti és felhasználhatja a webhelyét meglátogatók személyes adatait (a továbbiakban „Személyes adatok”).

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (a továbbiakban „Adatvédelmi nyilatkozat”) összefoglalja, hogy milyen Személyes adatokat gyűjtünk a webhelyeinken, illetve milyen célra használjuk fel azokat.

A jelen Adatvédelmi szabályzat keretei között a „felhasználás” kifejezés a Személyes adatokkal kapcsolatos valamennyi tevékenységre vonatkozik, beleértve az információk begyűjtését, kezelését, tárolását, megosztását, használatát, átadását és törlését.

A „Vonatkozó adatvédelmi törvények” alatt az összes olyan törvény és szabályozás értendő, az illetékes felügyeleti szervek által kiadott rendelkezéseket is beleértve, amely az egyén alapvető személyiségi jogait védi, különös tekintettel az adatvédelemre a Személyes adatok feldolgozása terén, ami bizonyos esetekben a Trelleborgot is érinti. Nem kizárólagosan, de ide tartoznak az Európai Parlament és a Tanács 95/46/EK irányelvét érvényre juttató adatvédelmi törvények és szabályozások, valamint 2018. május 25-től az Európai Unió és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyek védelméről, különös tekintettel a személyes adatok felhasználására és szabad mozgására, amely hatályon kívül helyezi a 95/46/EK irányelvet (Általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban a „GDPR”).

A meghatározás szerint a „Személyes adat” olyan információ, amely egy beazonosított vagy beazonosítható természetes személyhez köthető.

2.         Cookie-k – a Személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának célja

A Trelleborg cookie-kat és egyéb hasonló technológiákat alkalmaz abból a célból, hogy webhelyünk meglátogatásakor adatokat gyűjtsön Önről és eszközéről (például a telefonról vagy a számítógépről). A Trelleborg cookie-kra vonatkozó gyakorlatáról és a Személyes adatok felhasználásának jelenlegi céljairól a cookie-k használatára vonatkozó szabályzat nyújt részletes tájékoztatást. A cookie-kat a következő célokra használjuk fel:

2.1.      Az egyéni megkeresések személyesebbé tétele a megfelelő termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében

Webhelyeink meglátogatása, illetve az ott található oldalak megnyitása és űrlapok kitöltése során begyűjthetjük, majd felhasználhatjuk a látogató Személyes adatait annak érdekében, hogy jobban megismerhessük az adott ügyfelet, és ezáltal személyre szabottabban tudjuk megszólítani, így például olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kínálhassunk neki, amelyek érdekelhetik őt.

Figyeljük a webhely használatának módját, többek között azt, hogy a látogató hová kattintott, milyen gyakran nyitja meg a webhelyet, és mennyi időt tölt ott, stb.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

IP-cím

Eszközazonosító

Ország vagy régió

Irányítószám

E-mail-cím

Utónév

Vezetéknév

Vállalat/szervezet neve 

Munkakör

Telefonszám

Üzleti terület 

Érdeklődési kör 

A Trelleborg.com webhelyen végzett tevékenységek, például dokumentumok letöltése, videók megtekintése, kapcsolatfelvétel, oldalmegtekintések, látogatási gyakoriság stb.

Az eredeti forrás (a „hivatkozó”), ahonnan a látogató a Trelleborg.com webhelyre jutott, vagyis az e-mailben kapott hivatkozás, a közösségi médiában látott bejegyzés, a hirdetés stb., amely a mi oldalunkra vezetett

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy jobban megismerhessük az adott ügyfelet, és ezáltal személyre szabottabban tudjuk megszólítani, így az érdeklődésére számot tartó termékeket vagy szolgáltatásokat kínálhassunk neki (GDPR, 6.1, f.).

2.2.      A lehetséges ügyfelek és üzleti lehetőségek beazonosítása

Webhelyeink meglátogatása, illetve az ott található oldalak megnyitása és űrlapok kitöltése során begyűjthetjük, majd felhasználhatjuk a látogató Személyes adatait annak érdekében, hogy felmérhessük, személyében számíthatunk-e lehetséges ügyfélre vagy üzleti lehetőségre. Figyeljük a webhely használatának módját, többek között azt, hogy a látogató hová kattintott, milyen gyakran nyitja meg a webhelyet, és mennyi időt tölt ott, stb.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

IP-cím

Eszközazonosító

Ország vagy régió

Irányítószám

E-mail-cím

Utónév

Vezetéknév

Vállalat/szervezet neve 

Munkakör

Telefonszám

Üzleti terület 

Érdeklődési kör 

A Trelleborg.com webhelyen végzett tevékenységek, például dokumentumok letöltése, videók megtekintése, kapcsolatfelvétel, oldalmegtekintések, látogatási gyakoriság stb.

Az eredeti forrás (a „hivatkozó”), ahonnan a látogató a Trelleborg.com webhelyre jutott, vagyis az e-mailben kapott hivatkozás, a közösségi médiában látott bejegyzés, a hirdetés stb., amely a mi oldalunkra vezetett

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy azonosíthassuk a lehetséges ügyfeleket és üzleti lehetőségeket (GDPR, 6.1, f.).

2.3.      A felhasználói trendek azonosítása és statisztikák készítése

Webhelyeink meglátogatása, illetve az ott található oldalak megnyitása és űrlapok kitöltése során begyűjthetjük, majd felhasználhatjuk a látogató anonimizált Személyes adatait a felhasználói trendek azonosítása és statisztikák készítése céljából. Megvizsgáljuk, hogy látogatóink milyen földrajzi régióból érkeznek, például az országra és a nyelvre vonatkozó beállítások alapján.

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy azonosíthassuk a felhasználói trendeket, illetve statisztikákat készíthessünk (GDPR, 6.1, f.).

3.         A személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának célja

3.1.      Tájékoztatás, például hírlevél, katalógus vagy sajtóközlemény formájában

Akik feliratkoznak a Trelleborggal és az üzleti tevékenységével kapcsolatos hírlevelekre, katalógusokra, sajtóközleményekre vagy egyéb információforrásokra, vagy alkalmanként igényelnek ilyen információt, azok esetében a kérés teljesítéséhez fel kell használnunk a szükséges Személyes adatokat.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

E-mail-cím

Telefonszám

Vállalat/szervezet

Érdeklődési kör

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy az Ön által igényelt regisztrációt vagy tájékoztatást biztosíthassuk (GDPR, 6.1, f.). Amennyiben a webhelyen szereplő űrlapon nem adja meg a *-gal jelölt adatokat, nem tudjuk biztosítani a kívánt szolgáltatást.

3.2.      Kérdések megválaszolása és a visszajelzések kezelése 

A legtöbb webhelyünk lehetőséget biztosít a látogató számára, hogy a szolgáltatásainkra és üzleti tevékenységeinkre vonatkozó kérdéseivel vagy észrevételeivel megkereshessen bennünket. Az ilyen funkciók használata esetén a Trelleborg a kérdések megválaszolása és az észrevételek feldolgozása során használja fel a Személyes adatokat.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

E-mail-cím

Cím

Telefonszám

Az Ön által küldött észrevételek és megjegyzések

Webhelyforrás

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy megválaszolhassuk az Ön által küldött kérdéseket és észrevételeket (GDPR, 6.1, f.). Amennyiben a webhelyen szereplő űrlapon nem adja meg a *-gal jelölt adatokat, nem tudjuk biztosítani a kívánt szolgáltatást.

3.3.      Az e-mailben, faxon vagy egyéb eszközön keresztül beérkező megkeresések, megrendelések és panaszok kezelése

Ha e-mailt vagy ehhez hasonló megkeresést küld valamelyik munkatársunknak, az adott kérés vagy megrendelés feldolgozásához felhasználjuk az Ön által a rendelkezésünkre bocsátott Személyes adatokat.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

E-mail-cím

Cím 

Telefonszám

Az Ön által megadott egyéb Személyes adatok

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy megválaszolhassuk az Ön által küldött kéréseket, illetve feldolgozhassuk a megrendeléseket és az esetleges panaszokat (GDPR, 6.1, f.).

3.4.      Személyes felhasználói fiók létrehozása a webhelyen

A Trelleborg néhány webhelye esetében a felhasználók saját, jelszóval védett fiókot hozhatnak létre. Az ilyen felhasználói fiók létrehozásakor a Trelleborg felhasználja a személyes adatokat a fiók létrehozása és kezelése, a bejelentkezési adatok létrehozása, a hozzáférés biztosítása, valamint a regisztrációk és/vagy kérések kezelése céljából.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

E-mail-cím

Ügyfélszám 

Telefonszám

Regisztrációk és/vagy kérések

 

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy létrehozhassuk és kezelhessük az Ön által igényelt felhasználói fiókot, illetve teljesíthessük az arra vonatkozó megállapodást (GDPR, 6.1, b., f.). Amennyiben a webhelyen szereplő űrlapon nem adja meg a *-gal jelölt adatokat, nem tudjuk biztosítani a kívánt szolgáltatást.

3.5.      A szolgáltatásainkhoz és termékeinkhez kapcsolódó panaszok kezelése

Egyes webhelyeink lehetővé teszik a szolgáltatásainkhoz és termékeinkhez kapcsolódó panaszok benyújtását. Panasz benyújtása esetén a Trelleborg a probléma kivizsgálása, feldolgozása és megoldása céljából használja fel a Személyes adatokat.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

E-mail-cím

Telefonszám

Ügyfél hivatkozási száma

Vállalat/szervezet

Az Ön által küldött panaszok és megjegyzések

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy kivizsgálhassuk, feldolgozhassuk és megválaszolhassuk az Ön által elküldött panaszt (GDPR, 6.1, f.). Amennyiben a webhelyen szereplő űrlapon nem adja meg a *-gal jelölt adatokat, nem tudjuk biztosítani a kívánt szolgáltatást.

3.6.      A termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozó árajánlatkérés vagy megrendelés kezelése 

Egyes webhelyeinken lehetőség van a Trelleborg termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó árajánlatkérések vagy megrendelések elküldésére. Árajánlatkérés vagy megrendelés benyújtása esetén a Trelleborg a kérés vagy megrendelés feldolgozása céljából használja fel a Személyes adatokat.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

E-mail-cím

Cím 

Telefonszám

Vállalat/szervezet 

Szervezet azonosító száma 

Számlázási cím 

Ügyfélszám

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy feldolgozhassuk a kapott megrendelést (GDPR, 6.1, f.). Amennyiben a webhelyen szereplő űrlapon nem adja meg a *-gal jelölt adatokat, nem tudjuk biztosítani a kívánt szolgáltatást.

3.7.      Törvényi kötelezettségek betartása

A Trelleborg a törvényi kötelezettségek mentén is felhasználhatja a Személyes adatokat, így például könyvelési vagy adóügyi célból.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

Tranzakciós adatok

A cél szempontjából szükséges egyéb információk

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy a feldolgozásukkal a Trelleborg a törvény szerinti kötelezettségének tesz eleget (GDPR, 6.1, c.).

3.8.      Jogi követelések megállapítása, érvényre juttatása és megvédése

A Trelleborg egy esetleges vita során felmerülő jogi követelések megállapítása, érvényre juttatása és megvédése céljából is felhasználhatja a Személyes adatokat.

Ezekre a célokra az alábbi Személyes adatokat dolgozzuk fel:

Utónév

Vezetéknév

Tranzakciós adatok 

A cél szempontjából szükséges egyéb információk

A Személyes adatok fentebb leírt felhasználásának jogi alapját az teremti meg, hogy mindezekre azon jogos érdekünk szerint van szükség, hogy megállapítsunk, érvényre juttassunk és megvédjünk bizonyos jogi követeléseket (GDPR, 6.1, f.).

4.         A személyes adatok tárolásának időtartama

A Trelleborg addig őrzi meg a Személyes adatokat, ameddig az a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott célok teljesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatok megőrzése a vonatkozó helyi jogszabályok szerint hosszabb ideig kötelező vagy lehetséges. Az adatmegőrzési időszakot a következő kritériumok szerint állapítjuk meg: (i) amíg folyamatos kapcsolatunk van Önnel (akár önálló személyként, akár vállalati ügyfeleink, beszállítóink, együttműködő partnereink vagy a média alkalmazottjaként, akár befektetőként/tulajdonosként, vezetőségi tagként vagy elemzőként); (ii) a Trelleborgra vonatkozó jogi kötelezettségek alapján (például adózási és számviteli kötelezettségek); és (iii) ahogyan jogállásunk szerint az ajánlatos (például az alkalmazandó elévülési idő alapján).

5.         Személyes adatok közzététele és átadása

A csoportba tartozó vállalatok

A Trelleborg a feldolgozott Személyes adatokat megoszthatja a Trelleborg csoportba tartozó más vállalatokkal is. A Trelleborg gondoskodik a Személyes adatok megfelelő védelméről minden olyan esetben, amikor a Trelleborg csoporton belüli adatátadás történik. Az ilyen esetben érvényes Csoporton belüli adatátadási megállapodás megfelel az Európai Bizottság által megállapított általános szerződési feltételeknek.

Egyéb felek

Bíróságok és egyéb jogi fórumok: Az adatszolgáltatás célja: Jogi követelések érvényre juttatása, megállapítása vagy megvédése. Jogalap: Az Ön és a mi jogos érdekünk arra vonatkozóan, hogy a viták rendezése a megfelelő jogi fórum előtt történjen.

[Egyéb felek]

A Trelleborg nevében eljáró adatfeldolgozók

Mindezek mellett a Trelleborg olyan külső beszállítóknak és szolgáltatóknak is kiadhatja a Személyes adatokat, amelyek a Trelleborg utasításai szerint végzik el ezen adatok feldolgozását. Amennyiben az ilyen közzététel a Személyes adatok EU-n/EGT-n kívülre történő továbbításával jár, a Trelleborg gondoskodik arról, hogy az Európai Bizottság által megállapított általános szerződési feltételeket az átadó Trelleborg-szervezet és a fogadó külső fél is elfogadja. Eltérő esetben az ilyen adattovábbítást megelőzően más biztosítékokat léptetünk életbe.

6.         Biztonság

6.1.      Biztosítani fogjuk, hogy a Személyes adataihoz történő hozzáférésre a megfelelő biztosítékokat alkalmazzuk a körülmények függvényében, figyelembe véve a technológiai fejlődést, a megvalósítási költségeket, valamint az adatfeldolgozás természetét, hatályát, összefüggéseit, céljait és kockázatait. Ennek alátámasztására bevezettük a megfelelő műszaki, fizikai és szervezeti intézkedéseket az Ön személyes adatainak védelme érdekében a következők ellen: jogosulatlan vagy véletlen megsemmisülés, módosítás vagy nyilvánosságra hozatal, visszaélés, kár, lopás vagy véletlen elvesztés vagy illetéktelen hozzáférés.

7.         Az Ön jogai    

7.1.      A helyesbítéshez való jog

A Trelleborg a vonatkozó adatvédelmi szabályozásoknak megfelelően megteszi a szükséges lépéseket a Személyes adatok pontos, teljes és naprakész állapotának fenntartására. Amennyiben észreveszi, hogy bármilyen Önnel kapcsolatos Személyes adat helytelen, hiányos vagy hibás, joga van ezen információk módosítására. 

Ezenfelül joga van kérvényezni a hozzáférést azokhoz a Személyes adatokhoz, amelyeket Önhöz kapcsolódóan használunk fel.

7.2.      2018. május 25-től életbe lépő további jogok

2018. május 25-től a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok alapján a helyesbítés joga mellett a következők illetik meg Önt:

(i)         Hozzáférés

Megerősítést kérvényezhet azzal kapcsolatban, hogy Személyes adatok feldolgozása is történik-e, és amennyiben igen, Önnek joga van hozzáférni a saját Személyes adataihoz, valamint az olyan további információkhoz is, mint például az adatfeldolgozás célja. Emellett szintén joga van másodpéldányt igényelni a feldolgozás alatt álló Személyes adatokból. Ha a kérelem benyújtása elektronikus úton történik, egyéb igény híján a kért információt valamilyen általánosan használt elektronikus formában bocsájtjuk rendelkezésre.

(ii)        A tiltakozáshoz való jog

Jogos érdekre vagy az aktuális helyzetre való hivatkozással, illetve a direkt marketing céljaira történő adatfeldolgozás esetén Ön megtagadhatja a Személyes adatainak felhasználási jogát. E-mailes feliratkozás esetén minden érintett e-mailben szerepel egy egyszerűen kezelhető leiratkozási funkció, amellyel megszüntetheti a további kommunikációt.

(iii)       Törlés

Bizonyos esetekben kérheti a Személyes adatai törlését, például olyankor, ha már nincs szükség rájuk abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték.

(iv)       Az adatfeldolgozás korlátozása

Kérheti a Személyes adatai feldolgozásának kizárólag tárolásra való korlátozását bizonyos esetekben, például olyankor, ha az adatkezelés jogellenes, de nem szeretné, hogy a Személyes adatokat töröljük.

(v)        A hozzájárulás visszavonása

A Személyes adatai feldolgozásához adott hozzájárulását jogosult bármikor visszavonni, amennyiben az adatfeldolgozás az Ön hozzájárulásán alapul.

(vi)       Adathordozhatóság

Kérheti, hogy géppel olvasható formában bocsássuk a rendelkezésére az általunk feldolgozott Személyes adatait, amelyek feldolgozása a hozzájárulásával történik, vagy azon az alapon, hogy az adatfeldolgozás szükséges az Önnel kötött megállapodásunk teljesítéséhez, vagy hogy Ön szolgáltatta a Személyes adatokat a Trelleborg részére (adathordozhatóság), és kéri az információk másik adatkezelőhöz történő továbbítását (amennyiben lehetséges).

7.3.      Panasztétel a felügyeleti hatóságnál

Ön tudomásul veszi, hogy a Személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban panasz benyújtására jogosult az illetékes adatvédelmi hatósághoz, amennyiben erről a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok rendelkeznek. Az adatvédelmi hatóság itt érhető el: Swedish Datainspektionen.

8.         Kapcsolattartási adatok

Ha Személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban kérdése vagy problémája merül fel, érvényesíteni kívánja jogait, vagy másolatot kíván igényelni az adattovábbításra vonatkozóan a Személyes adatok védelme érdekében létrehozott védelmi mechanizmusokról, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba a Trelleborggal az alább megadott elérhetőségeken.

Trelleborg Wheel Systems, Svehlova 1900/3, 10600, Prague, Czech Republic, e-mail:  tws.czech@trelleborg.com